EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-06-2018 12:17

ÖSYM, YKS sınavına 'Allah rızası için' gözetmen arıyor

Erken seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağının açıklanması sonrasında 24 Haziran günü yapılması planlanan YKS sınavları bir hafta ertelenmiş 30 Haziran ile 1 Temmuz 2018 tarihlerine alınmıştı. Ertelenen sınav için şimdi gözetmen bulunamıyor. ÖSYM ise 'Allah rızası için' görevli arayışında...

ÖSYM, YKS sınavına 'Allah rızası için' gözetmen arıyor

Seçimler ">izmir iyle ertelenen üniversite sınavına girecek adayların heyecanı son bir haftayı taşınırken ÖSYM ise gözetmen bulamıyor. Daha önce 24 Haziran’da yapılacağı açıklanan sınavın erken seçimler dolayısıyla bir hafta ertelenmesi tatil planları yapan öğretmenlerin bu sınavda gözetmen olmak için başvuru yapmamasını tetikledi. Öğretmenler gözetmenlik mi, tatil mi  arasında tatile karar verince ÖSYM’den okul müdürlerine rica niteliğinde kritik bir mesaj gönderildi.

''ACİL GÖREVLİ İHTİYACIMIZ VAR''

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 30 Haziran’la 1 Temmuz tarihlerinde yani önümüzdeki hafta sonu yapılacak. Sözcü Gazetesinin haberine göre; ÖSYM'nin okullara gönderdiği bir mesaj sınava dair bir kaygıyı ortaya çıkardı. ÖSYM, tatile gidecek öğretmenlerin gözetmen olmak istememesi üzerine okul müdürlüklerine mesaj atarak ''Allah rızası için öğretmenleri ikna edin, yoksa gözetmen bulamıyoruz. Acil olarak görevliye ihtiyacımız var'' mesajı iletti.

YKS’nin TYT ve AYT sınavları soru sayısı ve sınavları süresi ne kadar? YKS, GÖZETMEN ÜCRETİ NE KADAR?

Sosyal medyada dolaşan mesaj ÖSYM Ankara Sınav Koordinatörlüğü'nden Prof. Dr. Ahmet Ali Öçal imzası taşıyor. Bu arada ÖSYM’de görev alacak gözetmenlerin ücreti 137,17 lira olurken yedek gözetmenler ise 109,73 TL ücret alacak.

30 Haziran ve 1 Temmuz’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı, TYT yani Temel Yeterlik Testi ve AYT yani Alan Yeterlik Testi olarak iki güne yayılacak. YKS daha önce öğretmenlerin görev almasından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamamıştı ama eğitim camiasında resmi tatil 22 Haziran’da başladığı için öğretmenler tatillerini ona göre planlamış ve 22 Haziran’dan hemen sonra tatil planları yapmıştı.

Öğretmenlerin 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra tatile gidecekleri ve gözetmen olmak istemedikleri okul müdürlerine yollanan bu mesajlarda ortaya çıktı. 

AdminAdmin