DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
ŞİFA KAYMAK
ŞİFA KAYMAK
Giriş Tarihi : 19-03-2018 16:37

Futbol vasat, heyecan son sürat

Spor Toto Süper Lig, 59 yıllık tarihinde eşine az rastlanır bir sezon geçiriyor. Şampiyon takım adaylarının maç maç değiştiği Süper Lig’de sergilenen futbol vasatın altında kalsa da heyecan tüm hızı ile devam ediyor. Şampiyon adayı 4 takımın birbirleri ile karşılaştığı 26’ıncı haftada Galatasaray ve Başakşehir bir adım öne geçti.

Cumartesi günü oynanan dünya derbisi olarak ifade ettiğimiz Fenerbahçe-Galatasaray maçı ne yazık ki adına yakışır bir futbol ortaya koyamadı. İki takımda sonuca gitmek için net fırsatlar yakalasa da genel olarak vasatın altında bir performans sergilendi. Tabi bu vasat oyunda hakem Bülent Yıldırım’ın payı büyük oldu.

Hakem Bülent Yıldırım, her iki takım adına yaptığı hatalarla adeta ligin kaderine etki etti. Özellikle Fenerbahçe’nin ‘penaltı’ beklediği üç pozisyonda da devam kararı veren Yıldırım, izleyenleri çıldırttı. Maçın berabere bitmesi ile Galatasaray, Fenerbahçe ile arasındaki 6 puanlık farkını koruyarak avantajını elinde tutmayı başardı. Fenerbahçe adına maçta olumlu geçen tek şey ise 19 yıllık kendi sahasında yenilmezlik serisini 20 yıla taşıması oldu.

DERBİNİN KAZANANI BAŞAKŞEHİR

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin berabere bitmesi kuşkusuz hem Başakşehir’in hem de Beşiktaş’ın iştahını kabarttı. Lider Galatasaray’ın üç puan gerisinde olan iki takımın karşılaşmasında ise istediğini alan Başakşehir oldu. Başakşehir, sahasında ağırladığı ve son 30 dakikayı 10 kişi oynadığı maçta Beşiktaş’tan üstün performans sergileyerek sonuca gitti. Bu sezon en kötü maçlarından birini çıkaran Beşiktaş ise liderin berabere kaldığı haftayı ağır yara alarak kapattı.

Galatasaray maçında berabere kalarak şampiyonluk yolunda geride kalan Fenerbahçe ise Başakşehir’in galibiyeti ile yeniden şampiyonluk hesapları yapmaya başladı. Özellikle Galatasaray’ın kendi sahasında sırasıyla Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş ile karşılaşacak olması Fenerbahçe’yi yeni hesaplar yapmaya itti.

Şampiyonluk oranlarının haftalar ilerledikçe maç maç değiştiği süper ligin tepesinde Galatasaray yer alsa da iddialı konuşmak için çok erken. Galatasaray, sahasında oynayacağı zorlu maçların yanı sıra bu süreçte deplasmanda Gençlerbirliği ve Alanya ile de karşı karşıya gelecek. Galatasaray’ın bu maçlarda alacağı sonuçlar, şampiyonluk yolunda belirleyici olacak.

Ligin bitimine 8 hafta kala Fenerbahçe’nin 6, Beşiktaş’ın 4 ve Başakşehir’in 1 puan önünde bulunan Galatasaray’ın şampiyonluk oranı %50. Diğer üç takımın ise şansı eşit. Fenerbahçe’nin Beşiktaş ve Başakşehir’e göre tek artısı kolay bir fikstüre sahip olması ve rakiplerinin birbirleri ile karşılaşacak olmasıdır.

NAMAZ VAKİTLERİ
ÇOK OKUNANLAR
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY719
  • 2FENERBAHÇE618
  • 3TRABZONSPOR712
  • 4YUKATEL ADANA DEMİRSPOR611
  • 5ATAKAŞ HATAYSPOR711
  • 6ÇAYKUR RİZESPOR611
  • 7BEŞİKTAŞ610
  • 8MONDİHOME KAYSERİSPOR69
  • 9TÜMOSAN KONYASPOR69
  • 10BITEXEN ANTALYASPOR79
  • 11KASIMPAŞA69
  • 12CORENDON ALANYASPOR67
  • 13EMS YAPI SİVASSPOR77
  • 14VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK66
  • 15MKE ANKARAGÜCÜ76
  • 16GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ76
  • 17SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL74
  • 18RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ63
  • 19İSTANBULSPOR62
  • 20YILPORT SAMSUNSPOR61
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA